martes, 19 de noviembre de 2013

Multitudinària inauguració de la 30 setmana cultural d'Eduardo Merello

La falla Eduardo Merello va inaugurar diumenge passat la seua XXX Setmana Cultural, la que és un referent en el món faller per ser la més antiga de totes les que s’hi celebren. Enguany, la comissió del Port ha optat per fer una exposició etnogràfica i pròxima, titulada “La vida fa 100 anys” i que es composa d'una completa mostra d'eines, útils i atifells de diferents èpoques i usos: des del camp, el mar, l'ús domèstic o la telefonia. Tot açò, il•lustrat per quadres temàtics, pintats per membres d'esta comissió fallera.

La inauguració de la setmana cultural va ser multitudinària i va començar amb una exhibició de balls populars valencians, interpretats en la dolçaina i el tabalet per Paco i Eduard Caballer i executats per cinc parelles, totes formades per components de la comissió i entre els quals es trobaven les falleres majors i presidents de 2014: Rafi Arenas, Zaira Bonaque, Enric Cuenca i Iván Codina.

El primer dia de la setmana cultural va culminar amb una completa mostra de gastronomia popular, elaborada pels fallers de la comissió i alguns col•laboradors. Els actes continuen al llarg de tota la setmana i l'exposició es podrà visitar totes les vesprades fins a dissabte que ve, en horari de 19 a 21 hores.

No hay comentarios: